Sushi nasıl ve hangi balıktan yapılır?

Sushi her türlü çiğ balıktan yapılır. Öncelik büyük ve etli balıklardır.Büyük balıklar sarım aşamasın kolaylaştırır.Parazitlerin oluşmasını engellemek için şoklanarak dondurulmuş balıklar kullanılmalıdır.İstisna olarak yılan balığı ve ahtapot etinin pişirildikten sonra kullanılması gerekir.Birçok çeşit sushi vardır.Bunların hepsinde ortak olan çiğ balık ve pirinçtir.Sushi hazırlanırken pirincin sirke miktarına ve balığın taze olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yosunun üstüne sirkelenen pirinç yayılır,üstüne balık ve isteğe göre havuç,havyar gibi sebzelerde konulabilir.Bu işlemden sonra sıkı sarılarak kesilir.Bu maki sushidir.Bir diğer sushi türünde balığın üstüne pirinç yayılarak sarılır.Bunda havuç,salatalık gibi besinler kullanılmaz.Nigiri türü sushi denir.Bunda yosun kullanılmaz.Somon,karides gibi çok çeşitli deniz ürünlerinden yapılabilir. 

Yorumlar